buitenlandse honden

Buitenlandse honden

Buitenlandse honden genieten van opvang in roedelverband

Buitenlandse honden zijn een veel voorkomend gespreksonderwerp, waardoor het tijd wordt om ook hier aandacht aan te schenken. De buitenlandse straathonden worden naar Nederland gehaald via een kleine 200 stichtingen. Jaarlijks krijgen duizenden buitenlandse zwerfhonden een nieuwe baas in Nederland en dat aantal stijgt.

Buitenlandse honden in Nederland groeit

Steeds meer mensen verkiezen een zwerfhond boven een rashond. Het adopteren van een hondje uit het buitenland wordt steeds populairder. Het past ook in het beeld van de moderne levensstijl: bewust leven, een dier een tweede kans geven. Volgens de cijfers van belangenorganisatie Stray AFP (Animal Foundation Platform) zijn in 2015 zo’n 11.310 buitenlandse zwerfhonden naar Nederland gekomen via stichtingen die zich inzetten voor straathonden (en soms ook straatkatten). Dat is zo’n 7,5 procent van de 150.000 nieuwe dieren dat jaar. In 2016 zijn er 12.608 honden geadopteerd uit het buitenland. Dit is ongeveer 8,4 % van de totale hoeveelheid honden die een thuis gevonden hebben. Dit is gezien over een periode van twee jaren een groei van 11,5 % waardoor we wel kunnen stellen dat de nieuwe dieren uit het buitenland populair zijn. De meeste dieren komen uit Zuid-Europa (Spanje, Griekenland) en Oost-Europa (Roemenië, Bulgarije). –bron
buitenlandse honden

Waarom halen wij deze nieuwe dieren naar Nederland?

De honden zijn erg divers, waardoor er geen enkele hond hetzelfde is. Als eigenaar heb je altijd een unieke hond. De honden leven vaak in erbarmelijke omstandigheden en zitten bovendien vaak in een dodingstation te wachten. Te wachten op een gouden mand, of de dood. Het redden van deze dieren zorgt dan ook voor een  goed gevoel, je hebt immers een hond van de dood gered!

 

De honden die op straat leven hebben een natuurlijke selectie doorstaan. Hoe kun je anders in het wild overleven als je lichamelijk niet in staat bent tot het uiterste te gaan? Over het algemeen zijn de zwerfhonden dan ook lichamelijk erg sterk, in tegenstelling tot sommige (door)gefokte (ras)hond. Wekelijkse dierenartsbezoeken kun je met een straathond eigenlijk wel uitsluiten. Een mooie keus voor een dierenliefhebber op zoek naar nieuwe dieren.

Het DNA van een straathond

Een straathond zit heel anders in elkaar dan een gefokte hond. Natuurlijke selectie zorgt voor een andere keus aan genetische eigenschappen. De honden uit het buitenland hebben een veel sterker hondeninstinct. Zij moeten al generaties lang overleven. Houdt in dat zij dus voor hun eigen eten zorgen, zichzelf verdedigen en zichzelf in veiligheid brengen. Zij zijn gewend om tussen een roedel andere honden te leven, niet tussen een roedel met mensen.

Een rugzakje

Een hond uit het buitenland heeft altijd een rugzakje waardoor je met zorg, geduld en een hoop liefde een goede band op moet bouwen. Eenmaal deze band opgebouwd en je bent maatjes voor het leven. Als het goed is dan heb je nog jaren lang heel veel plezier samen. Maar wat als je nu eens op vakantie wilt en je maatje kan niet mee? Hoe gaat een ander de juiste zorg bieden voor jouw buitenlandse hond met dat rugzakje?

Honden in roedelverband

De buitenlandse honden zijn altijd omringt door andere honden. Buitenlandse honden zijn dan ook erg roedelgericht. Ze hebben op straat of in een asiel vaak in een groep geleefd en ze kennen de hondentaal door en door. Dit kan in onze maatschappij verlatingsangst met zich meebrengen. In het ergste geval zijn ze niet gesocialiseerd met mensen en vertrouwen ze ons niet zo snel.

 

Waar doe je buitenlandse honden nu echt een plezier mee? Juist ja, door ze onder te brengen in een roedel met soortgenoten!

buitenlandse roedelhonden

Faunatuurlijk bij uitstek de plek voor buitenlandse honden

In het Vakantiepark voor Honden van Faunatuurlijk leven alle honden in roedelverband. Onze opvang is voor de (buitenlandse) honden een zegen. Ze voelen zich op hun gemak tussen soortgenoten en genieten daar ook zichtbaar van. Een groot deel van onze gasten zijn dan ook afkomstig uit het buitenland. Door de zeer persoonlijke aanpak, het persoonlijke account, het contact met de eigenaar en de jaren lange ervaring binnen roedels maakt het een vertrouwd tweede thuis. De honden verblijven bij ons gewoon in de huiskamer en zitten niet in een kennel. Iets waar buitenlandse honden erg slechte ervaringen mee hebben als gedacht wordt aan het dodingsstation.

Wil je nieuwe dieren uit het buitenland een plezier doen? Laat ze meegenieten in de roedel waar ze zich thuis voelen. Inmiddels zijn er al heel veel buitenlandse honden jullie voor gegaan.

 

Waar wacht je nog op? Reserveer een kennismakingsdag en ervaar het zelf!

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.