laatste wens

Laatste wens

Een laatste geschenk voor jou, kanjer!

Ik weet dat je me kunt horen en voelen, je doet het heel de tijd. Je ‘weet’ van mij en ik ‘weet’ van jou, zo gaat dat nou eenmaal. En nu weet ik dat je in jouw laatste fase zit… en jij weet dat ook…

Liefde

Als er één universele taal bestaat dan is het de Liefde. Praten met liefde heeft geen woorden nodig, dat voel je, dat weet je gewoon. Praten kun je vanuit je hart en je hoofd. Tussen je hart en je navel zit een lijntje waarmee we ons kunnen verbinden met anderen. Het gevoel in de onderbuik en de liefde vanuit je hart zorgen ervoor dat je in je hoofd, in gedachten kunt communiceren met alles wat leeft. En zo communiceer ik met jou Diesel en jij met mij.

Van de 10 jaar dat jij op deze aarde loopt kennen wij elkaar daar 7 jaren van. Toen je net 3 jaar oud was kwam je al met jouw baasje bij ons over de vloer. Vanaf toen hebben wij jou alle jaren daarna terug mogen zien. We mochten jou ouder en wijzer zien worden en hebben elkaar goed leren kennen. We noemen jou voor de gein wel eens ons ‘vloerkleedje’ omdat je als geen ander heerlijk languit op de grond kunt liggen. Andere hondjes die over je heen mogen springen of even hun neus tegen de jouwe drukken. Jij vindt alles goed, geniet van het vertier om je heen.

Honden komen en honden gaan, zo werkt dat nu eenmaal in een hondenopvang. Elke hond is uniek en heeft zo zijn eigen bijzonderheden. De ene hond ligt dichter bij je hart als een ander, ook dat hoort erbij. Maar kun je ook de liefde voor een dier voelen als deze niet van jezelf is? In veel gevallen bescherm ik mezelf ervoor, niet al te veel te ‘geven’ om het dier van een ander. En soms wandelt er een hond binnen die in je hart gaat zitten en er nooit meer uit gaat. Daar hoor jij ook bij lieve Diesel en dat weet je.

Inmiddels ben je al ruim drie maanden bij ons. Het vooruitzicht dat je naar huis kan is er niet meer. Ik realiseer mij heel goed dat wij het zijn die straks definitief afscheid van jou moeten nemen. De beslissing om door te gaan of niet. Bij jou zijn in jouw laatste uren, jouw laatste knuffels geven en kus op jouw hoofd. En dat voelt niet eerlijk… Dit zou jouw baasje moeten zijn, niet wij. Liefde voor een dier is een zegen en tegelijk zo moeilijk, want zelfs op het moment dat ik dit schrijf rollen de tranen over mijn wangen. Het breekt mijn hart als ik aan dat moment moet denken.

Jouw baasje

Voor jouw baasje ben jij haar alles. Ook al ben jij de afgelopen jaren af en toe een periode bij ons geweest, we weten en voelen heel goed aan hoeveel jouw baasje van jou houdt. En dan komt ineens dat moment dat jij hals over kop samen met jouw vriendinnetje door iemand anders bij ons wordt gebracht…

Jouw baasje kan helaas door gezondheidsomstandigheden niet meer voor jou zorgen. Gelukkig kon jouw vriendinnetje naar bekenden toe, echter door jouw oude leeftijd is dat voor jou een ander verhaal… Je bleef bij ons, kon lekker bij oude Skippy samen in een eigen woonkamer slapen. Samen naar buiten, het erf over, schooieren in de boomgaard of even een rondje om de vijver in het bos. Je geniet van alle aandacht, de knuffels, het buitenleven en de vrijheid waar je zo netjes mee omgaat.

Ik begrijp nu des te meer hoeveel jouw baasje van jou moet houden lieve Diesel. Als het zo is dat het baasje op de hond lijkt, of de hond op het baasje, dan moet jij wel een heel lief baasje hebben.

Er is geen vooruitzicht meer dat jullie nog samen zullen zijn en dat doet pijn… En ja, je kunt echt van het dier van een ander houden, daar doe je niks aan, dat gebeurt gewoon. En zo ben ik vreselijk veel van jou gaan houden.

Jouw laatste weken

We hebben het gevoel dat jij in jouw laatste weken loopt lieverd. De afgelopen periode zijn zwaar geweest voor jou. Tot tweemaal toe ben ik met spoed naar de dierenarts gereden. Dat was op een zondagochtend en op Hemelvaartsdag. Gelukkig herkennen we bepaalde signalen goed waardoor we direct zagen dat jij een maagtorsie of -dilatatie kreeg.

Eenmaal bij de dierenarts bleek het inderdaad een maagdilatatie te zijn. Samen met de dierenarts heb ik jou mogen sonderen, een lange slang in je maag in de hoop dat het probleem zou overgaan. Wat ook zo was! Je werkte zo lief mee!

Je maag was leeg. Je kreeg wat injecties voor je maag-darmstelsel en moest thuis jou deze medicijnen doorgeven. Kleine beetjes eten en een hoop liefde geven. Voor de medicijnen zijn we doorgereden naar het Refaja Ziekenhuis, ook daar sta je inmiddels bekend als Diesel-de-Liefst-Beer die er is.

De week erna ging het weer heel goed met jou. Je at lekker, nam goed je pilletjes en poeder in en was gelijk alweer de vrolijkheid zelve. Tot jouw tabletjes op waren. De dag erna zag ik je weer spugen… Gelijk de spoedarts gevraagd of het kon dat jij voor langere tijd op de tabletten kon blijven staan. En zo konden we die dezelfde dag nog ophalen.

Echter de dag erna, nadat we het eerste tabletje weer hadden gegeven kreeg jij weer een dilatatie. Het was mijn ‘vrije’ dag en had net ons zoontje weggebracht om te spelen. Ik ben naar huis toe gescheurd waar jij al in de auto stond te wachten. Samen zijn we weer naar de dierenarts gegaan. Weer hebben we jou gesondeerd en weer werkte je zo lief mee. Jouw maag was weer leeg en kreeg wederom twee injecties. Eenmaal thuis weer kleine beetjes eten en drinken en al snel was je daar weer, de goedheid zelve.

 

laatste wens

Mijn wens voor jou

Mijn wens, mijn laatste wens voor jou is dat jij nog eenmaal samen met jouw baasje mag zijn. Een laatste wens, wat mijn laatste wens is en ik denk, nee ik weet, dat dit niet alleen mijn laatste wens is, maar ook jouw laatste wens en die van jouw baasje. Mocht jij nu nog een keer ondanks de medicijnen een maagdilatatie krijgen dan kunnen wij jou waarschijnlijk niet meer helpen. En wanneer dat moment aanbreekt, dat weet niemand.

Wat ik wel weet is dat jij er nu bent en jouw baasje ook. Ook al zijn jullie een uur rijden van elkaar verwijderd, jullie zijn er beiden! En ik ben er ook nog die jou daar kan brengen.

Deze laatste wens gaan we woensdag in werkelijkheid brengen lieverd. Ik heb kunnen regelen dat jouw baasje jou mag ontvangen. Ik heb ook al geregeld dat ik in een leuk tentje verse koffie met gebak kan ophalen. Dan gaan we lekker in de tuin zitten, drinken we samen koffie en ja, ook voor jou zit daar dan een taartje bij! Samen met jouw baasje een taartje eten. Ook al kan er wellicht niet veel gesproken worden, het gaat erom dat je er bent. En dan hoop ik dat jullie nog eenmaal, waarschijnlijk de laatste keer, nog even écht samen kunnen zijn.

Ook al ben jij er zometeen misschien niet meer, ik weet zeker dat je ook dan terug zal gaan naar jouw baasje. En met die gedachten troost ik mezelf dan, wetende dat je haar altijd zult vinden.

Liefs Saskia

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.