senioren honden

Senioren honden

Senior en in de opvang. Gaat dit wel goed met de oudjes?

Oud en in de opvang, gaat dat wel goed? Is het eerlijk om senioren honden in een dierenpension onder te brengen als je zelf op vakantie wilt gaan? Krijgt het dier wel zijn welverdiende rust? Hij slaapt thuis ook immers het grootste deel van de dag. En dan al die andere honden en de drukte van de jonge zieltjes in de groep?

Veel huisdiereigenaren worstelen met een oplossing vinden voor de vakantieperiode. We hebben de afgelopen jaren meerdere oude dieren te logeren gehad. Het oudste hondje was 18. We hebben senioren honden met en zonder medicijnen en/of speciale behoeften in het Vakantiepark voor Honden.

Hoe is dat gegaan? Prima!

Doordat de honden bij Faunatuurlijk niet in kennels zitten maar gewoon de mogelijkheid hebben lekker op de bank, kussen of mand te kruipen hebben ze altijd een keus. De huiskamers hebben ramen, deuren, plantjes, schilderijen, tafels, stoelen, prulletjes, speeltjes en ga zo maar door. Regelmatig de geur van een vers gezet bakkie koffie en een doos vol met lekkere koekjes.  Eigenlijk niet eens zo gek anders dan de oudjes thuis gewend zijn. Een eigen kleed of kussen van thuis, desnoods eigen eten mee en het dier rolt zo mee in onze dagelijkse rituelen.

We ontkennen zeker niet dat het voor het dier (en dit geldt voor alle leeftijden) best intensief kan zijn zo’n logeerpartij. Zoveel nieuwe indrukken, geurtjes, vriendjes, mensen en gewoonten in een relatief korte tijd. En dat alles maakt het best vermoeiend. Zorg aan onze kant om de groepen zo samen te stellen dat er zoveel mogelijk rust in de tent is. En dat lukt eigenlijk altijd wel. Hoe drukker het is met dieren, hoe beter we goede matchen in de groepen kunnen maken en dus hoe plezieriger het is.

De oude sokjes houden we uit de drukke groep(en) en laten we bij elkaar, kleine ommetjes wandelen, goed kijken wat ze wel en niet trekken. Vaak is dit alleen maar een stukje de straat uit en het land op, behoeften doen, de buitenlucht opsnuiven en weer langzaam aan naar huis toe scharrelen. Of gewoon lekker keutelen in de tuin met de deur open zodat ze naar binnen kunnen als ze dat wensen. Binnen wat lekkers en weer door tukken.

We ontvangen altijd heel positieve berichten als de senioren honden eenmaal weer thuis zijn. Tuurlijk moeten ze even bijslapen (wat elk dier doet) maar het gevoel er daarna bij is goed, alsof ze niet weggeweest zijn. Sommigen nemen juist meer energie mee naar huis en zijn de eerste paar dagen actiever dan voordat ze weggingen.

senioren honden

Medische zorg

Veel senioren honden staan op medicijnen of speciale dieetvoeding. Door de toegepaste kennis en ervaring op veterinair gebied kun je er op vertrouwen dat medicijnen op de juiste manier worden toegedient en de honden ten alle tijden in de gaten worden gehouden. Naast de huidige medische zorg kan de eigenaar ook kiezen voor een preventief urineonderzoek om te kijken of hier eventuele afwijkingen in zichtbaar zijn. Deze uitslag geeft een goed beeld over het functioneren van bepaalde organen in het lichaam. Nierinsufficientie, suikerziekte of urinewegproblemen kunnen zo vroegtijdig opgespoord worden voordat zich klachten openbaren. Meer informatie over medische onderzoeken kun je hier lezen.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.