dagopvang

Dagopvang

Wil je een gezellig dagje uit voor je maatje? Faunatuurlijk is het leukste hondenuitje!

Dagopvang klinkt misschien alsof je de kinderen naar de crèche brengt. ’s Ochtends in de auto, kinderen afzetten bij de opvang en daarna door naar het werk. Aan het eind van de middag weer terug om ze op te halen en thuis lekker genieten van de avond terwijl de kinderen moe en voldaan zijn van het spelen. 

Dat is eigenlijk precies wat de dagopvang bij Faunatuurijk inhoudt! Voor werkende mensen met drukke banen of lange werkdagen is het een uitkomst! Je maatje kan heel de dag lekker spelen met soortgenoten, een hapje mee eten van het biologische menu en aan het eind van de dag thuis in de mand neerploffen. De rest van de avond heb je geen kind meer aan ze. 

Speeldagen

Het is voor honden heerlijk om met regelmaat een dag onder soortgenoten te zijn. Het voldoet in de behoefte van de hond, ze leren ontzettend veel en uiteindelijk heb je een voldane hond in huis die er weer even tegen aan kan. Deze dag staat in het teken van gezellig samen zijn met een club (vaste) vrienden. Echt een uitje voor je hond(en)! 

De mogelijkheden voor dagopvang

Wil je je hond op vaste dagen per week brengen of gewoon wanneer je het ineens wat drukker hebt? In overleg is alles mogelijk. Dagopvang is vrij in te delen, je zit nergens aan vast. De tijden van brengen en halen zijn altijd om 7:30 uur en 17:30 uur. In overleg is veel te regelen zodat het voor iedereen in positieve zin een bijdrage kan leveren aan de thuissituatie.

Houd er rekening mee dat een dagje spelen best vermoeiend kan zijn. Omdat niet alleen spelen energie kost, maar zeker ook alle nieuwe indrukken van de dag. Het is aan te raden na de dagopvang een dag ‘rust’ thuis in te plannen. Zo kan je maatje nog een beetje uitrusten en slapen alvorens er een nieuwe speeldag op de planning staat. Heb je twee volle werkdagen en ben je lang van huis? Overweeg dan eens om hem of haar een nachtje te laten logeren. Dit is uiteindelijk minder vermoeiend voor ze.

Is je hond minder sociaal of op zichzelf in een groep honden, dan kunnen we hier zeker aan werken tijdens de speeldagen. Hoe vaker een hond in contact komt met een roedel honden, hoe makkelijker het uiteindelijk gaat. Een hond leert snel en past zich ook snel aan. Zeker zonder eigenaar kunnen we heel mooi bouwen aan het zelfvertrouwen van de hond. En daar heeft niet alleen de hond, zeker ook de eigenaar baat bij!

dagopvang

Hoe werkt de dagopvang?

Voor een gezellig dagje uit voor je hond wordt het normale tarief gerekend. Dit is hetzelfde bedrag als voor pensionopvang. Het maakt dus voor de portemonnee niets uit of je je maatje een nachtje laat slapen. Waarom toch hetzelfde bedrag? Het is voor een bestaande roedel extra zorg als er voor een dagje een nieuwe packmember wordt toegevoegd. Naast de tijd die vrij gemaakt wordt als je de hond komt brengen én halen op een dag, kost een nieuw vriendje altijd extra zorg en tijd. De bestaande roedel die op dat moment aan elkaar gewend is en in balans is wordt verstoort zodra er een nieuwe hond in het spel is. Natuurlijk is dit niet erg, maar moet wel goed begeleid worden.

Afspraken die gemaakt worden over de dagopvang zijn altijd weer aan te passen. Ook kan het wel eens voorkomen (denk aan de schoolvakanties) dat het in het dierenpension te druk is met hondjes en afspraken. Probeer voor de vakantieperiodes dan ook altijd goed vooruit te denken en te plannen, dan is er wellicht meer mogelijk.

Voor dagopvang mag alles meegenomen worden waarvan je denkt dat het voor je hond een toegevoegde waarde heeft. De praktijk leert dat ze na twee of drie keer al precies weten hoe het in zijn werk gaat en dat spulletjes van thuis overbodig worden. Doe waar je je goed bij voelt. Als dat inhoudt dat je zelf luchpakketjes, kussens of speeltjes mee wilt nemen dan ben je altijd vrij om dit te doen!

Meer weten?

Wil je graag wat meer informatie of de mogelijkheden bespreken voor je hond? Neem dan contact met ons op of plan gelijk een dagje uit in het account van je maatje. Ben je voor het eerst bij ons? Plan dan een kennismakingsdag in zodat we samen kunnen zien of onze opvang iets voor je vriendje kan zijn.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.