Betoverende momenten voor je hond

Activiteiten voor jong en oud. Voor de kleinsten onder ons, de hele familie of echte waaghalzen. Alles is mogelijk in het vakantiepark voor honden.

In het vakantiepark van Faunatuurlijk kunnen de honden aan tal van leuke activiteiten deelnemen. Ontdek wat er allemaal te doen is op het park en wat de honden dagelijks te wachten staat. Elke dag staat in het teken van het welzijn van de honden, zowel individueel als de roedel.

Ontdek de dag

Honden zijn over het algemeen vroege vogels en daardoor starten de dagen om 7 uur in de ochtend. De eerste vrienden voor de dagopvang worden gebracht om 7:30 uur en mogen de nieuwe geuren op het speelveld ontdekken. Indien er een nieuwe kennismaking op de agenda staat dan arriveert deze al snel. Om acht uur horen alle nieuwe vrienden binnen te zijn en kan het feest beginnen!

De honden kunnen uit huis en kennismaken met de nieuwe vrienden. Na een korte tijd van het vrijlaten van energie, snuffelen en ontdekken zien we al snel dat ze hun favoriete hobby oppakken. Voor de één is dat schooieren, de ander speelt tikkertje of verstoppertje en een ander zoekt een rustig plekje om te gaan liggen. Ook zien we al snel wie er goed en minder goed met elkaar overweg kunnen. Op de speelvelden liggen genoeg speeltjes voor vermaak. Onder toezicht kan de roedel zijn energie kwijt. Ondertussen wordt er in de woningen schoongemaakt en opgeruimd. Bedden worden opgemaakt, manden strakgetrokken en het huis schoongemaakt zodat alles weer spik en span is.

Puppy’s en Senioren

Oude honden kunnen rustig op het terras zitten, lekker op een dik kleed of in een mand bij huis. Ze kunnen zelf bepalen of ze naar binnen willen en aan welke activiteiten ze deelnemen. Niet alle oude honden zijn immers gewend om lang buiten te blijven. Speciaal voor de oudere honden bestaat de mogelijk om gebruik te maken van een uitgebreid urineonderzoek. Ook de puppy’s hebben een aangepast programma omdat ze gewoonweg niet te lang mogen spelen en hun rustpunten moeten pakken. De volwassen honden zijn vrij om te doen wat ze graag willen doen. Alle honden geven zelf altijd aan wat ze willen, het is een kwestie om daar goed naar te luisteren.

Aan het eind van de ochtend gaat de roedel weer naar binnen waar ze in hun eigen huiskamer tot rust kunnen komen. Er gaan op dat moment weer wat honden naar huis. Eenmaal allemaal in huis en de rust is wedergekeerd wordt er een biologische maaltijd geserveerd.

dierenpension activiteiten

Biologische maaltijd

Alle maaltijden worden persoonlijk voor de hond gemaakt. De ene hond lust immers liever brok, brok met vlees, KVV of mag alleen zijn eigen eten. Sommige honden krijgen toevoegingen of medicatie. Een heel persoonlijk moment waarin de tijd wordt genomen om samen te kunnen eten. De logés zijn nooit alleen met het eten omdat het zeker moet zijn wat en hoeveel de hond eet. Eten is een belangrijk onderdeel van de dag. Zonder goed eten ook geen goede weerstand waardoor de gezondheid in gevaar komt.

Middagpauze

Aan het eind van de ochtend na alle activiteiten is alles in rust. Via de IPcamera’s worden alle huiskamers in de gaten gehouden zodat er altijd toezicht is op wat er in huis gebeurt. Na een intensieve ochtend is rust een belangrijk onderdeel van de dag. De meesten gaan dan ook slapen en krullen zich op in een mand, op het bed of vinden hun rust in een bench.

Laatste ronde

De middagronde verloopt nagenoeg hetzelfde als het ochtendprogramma. Het grote verschil van de activiteiten in de ochtend en de middag is de mate van energie die de vrienden hebben. De middag is over het algemeen wat rustiger omdat ze hun eerste energie in de ochtend vrij hebben gelaten. Er wordt meer gekuierd, geschooierd of gewoon lekker liggen in de tuin. Aan het begin van de avond is de dag ten einde. De roedel is echt toe aan een goede nacht slaap. Het lampje gaat bij velen dan ook al vroeg uit tot de volgende morgen stipt half acht. 

Aan het eind van de dag worden er op de Facebookpagina van Faunatuurlijk foto’s en filmpjes geplaatst. Zo kan een ieder meekijken met de belevenissen van alle vrienden.

Ontdek wat je nog meer kan doen

Halen en brengen

Met gemak van en naar het vakantiepark gebracht of gehaald worden.

dierenpension activiteiten

Wassalon

Lekker fris en schoon weer mee naar huis na een vakantie.

dierenpension activiteiten

Titeren en vaccineren

Voorkom overvaccineren en laat je hond titeren voor een goede gezondheid.

dierenpension activiteiten

Candlelight Supper

Reserveer een tafel in het restaurant en geniet van een biologische maaltijd.

Hydrotherapie

Gecontroleerd trainen in warm water voor herstel en conditie.

Acupunctuur

Hef blokkades op in het lichaam om weer in balans te komen.

dierenpension activiteiten

Homeopathie

Stimuleer het zelfherstellend vermogen van de hond.

dierenpension activiteiten

Persoonlijke wandelingen

Er samen even lekker op uit. Persoonlijke wandelingen door het bos.

dierenpension activiteiten

Hondenmassage

Hondenmassage, goed voor gedrag, gezondheid én sport.

dierenpension activiteiten

Healing Touch

Stimuleer het zelfgenezend vermogen van het lichaam van de hond.

dierenpension activiteiten

Gedragsadvies

Persoonlijk advies over de samenwerking met de hond bij problemen.

Kennismakingsdag

Geef je hond een superdag in het Vakantiepark voor Honden.

dierenpension activiteiten

Dagopvang

Het gezelligste hondenuitje voor je maatje. Zes dagen per week! 

dierenpension activiteiten

Whatsapp

Persoonlijk contact via Whatsapp. Ontvang elke dag foto’s en video’s.

dierenpension activiteiten

Overnachten

Overnacht zelf in een natuurhuisje in het Dal van de Ruiten Aa.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.