Bijzondere gasten

Bijzondere gasten ontvangen de juiste zorg!

Gezondheidsproblemen? Senior of juist een super puppy? Nood- of crisisopvang?

Onze bijzondere gasten hebben net even een ander verhaal waarom ze bij Faunatuurlijk verblijven. Tijdens hun bezoek aan het vakantiepark ontvangen zij net als alle andere vrienden persoonlijke zorg. Alleen kan deze zorg bij bijzondere gasten anders zijn, intensiever of langer. Zoek je voor je maatje een opvang waar we net even een stapje verder gaan als thuis? Bekijk dan de mogelijkheden. Staat jouw specifieke wens er niet tussen? Neem dan contact op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Voor alle ‘problemen’ is ook altijd de oplossing dichtbij. Samen kunnen we de opvang zo indelen dat dit een zo positief mogelijk effect heeft op al onze gasten.

Mogelijkheden

De mogelijkheden voor bijzondere gasten is legio. Door de persoonlijke zorg die wij aan alle vrienden bieden is het geen probleem om een aangepast verblijf te verzorgen. Tijdens het bezoek aan Faunatuurlijk zijn er allerlei faciliteiten om dit bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Bekijk hieronder alvast alle informatie over verschillende redenen voor verblijf.

Gezondheidsproblemen

Met grote regelmaat komen honden logeren met gezondheidsbeperkingen. Dit kunnen ouderdomskwalen zijn, aangeboren beperkingen, trauma of afwijkingen. Veel dieren staan op medicatie of speciale voeding. Daarnaast zijn er honden die een intensieve therapie volgen. Denk hierbij aan hydrotherapie, fysiotherapie of acupunctuur.

 

Veterinair – diergeneeskunde

Faunatuurlijk heeft een veterinaire basis. Dit houdt in dat een aantal van de mensen die met en voor de honden werken uit de diergeneeskunde komen. Met jarenlange ervaring en toegepaste kennis op gebied van gezondheid en welzijn bestaan er voor ons geen beperkingen. Het is een kwestie van goed naar de hond kijken, de medische achtergrond ter harte nemen en hiermee een persoonlijk plan opstellen. Een plan wat nauw aansluit op de behoefte van het dier. Het is de kunst om deze behoefte in de praktijk terug te laten komen. Niet alleen voor de hond met gezondheidsbeperkingen, maar zeker voor de gehele roedel, de omgeving én voor ons om fijn deze zorg te kunnen dragen.

 

Holistisch

Faunatuurlijk heeft een holistische visie. Holistisch houdt voor ons in dat wij kijken naar ‘het geheel’. Elk dier wat bij ons komt logeren heeft zijn eigen rugzakje. Het komt uit een eigen gezin en woonomgeving met of zonder beperkingen en bijzonderheden. Bij ons is dit dier samen met andere dieren die elk een eigen rugzakje hebben. Samen in de groep bevinden ze zich in onze leefomgeving, met weer zijn eigen geuren en kleuren. Een omgeving die gevormd wordt door het huis, anderzijds de omgeving én de mensen. Dit alles bij elkaar zorgt voor een heel persoonlijke verzorging. Aandacht voor het individuele dier in roedelverband: een werkwijze die wij graag holistisch noemen.

Senioren

Gelukkig worden onze vrienden steeds ouder. Een hond van 16 of 18 jaar is tegenwoordig geen uitzondering meer. Er is steeds meer mogelijk op veterinair gebied en daarnaast hebben eigenaren veel over voor hun huisdieren. Ouderdomskwalen zien we dan ook met regelmaat. Hierbij kun je denken aan slecht horen en/of zien, gewrichtsproblemen zoals artrose, spondylose, heup-, knie-, schouder- en elleboogafwijkingen. Ook zien we met regelmaat honden die al (licht) dementerend zijn, erg veel rust en regelmaat nodig hebben met dus een aangepast programma. Deze oude vrienden hebben vaak aangepaste voeding, supplementen en/of medicijnen. 

bijzondere gasten

Puppy’s

Een puppy is een geval apart! Deze bijzondere gast heeft tegelijkertijd nog maar zo’n klein rugzakje, terwijl de invloed daarop reuzegroot is. Zo’n frummel gaat door extreem veel fasen in een zeer korte tijd. Eigenlijk geldt dit voor alle honden tot de leeftijd van ongeveer twee jaar. Dat een pup een compleet andere zorg verlangt als een doorgewinterde volwassen roedelhond mag duidelijk zijn.

Een pup staat nog heel erg open voor invloeden van buitenaf. De kleine moet leren, ontdekken, spelen en vooral veel rust hebben om al die indrukken te kunnen verwerken en plaatsen. Dat het spannend is om je kersverse pup weg te brengen kunnen we ons heel goed voorstellen. Daarom is het fijn om wat meer te weten over wat er nu precies in zo’n puppy omgaat en hoe dit wordt vertaald bij Faunatuurlijk. Bereid je dan ook goed voor. We helpen je graag door wat meer informatie te geven over de voor en nadelen van een pup bij Faunatuurlijk brengen. In het Blog over Puppy’s kun je hier alles over lezen!

Nood- of crisisopvang

Nood- of crisisopvang is een hele andere vorm van opvang en komt regelmatig voor. Het zijn wel twee verschillende opvangmogelijkheden. Noodopvang houdt vaak in dat het op korte termijn plaatsvindt en vaak niet onder hele leuke omstandigheden. Hierbij kun je denken aan plots ziek worden van eigenaar of naast familielid waardoor er weinig tijd aan de hond besteed kan worden. Of waardoor de eigenaar lang en vaak van huis is als het bijvoorbeeld gaat om palliatieve zorg voor (schoon)ouders. Ook ziekenhuisopnamen vallen hieronder.

Crisisopvang wordt vaak geregeld door bijvoorbeeld instanties zoals Humanitas. Het gaat dan vaak om honden die voor een wat langere periode een tweede thuis zoeken omdat de eigenaar in therapie gaat, naar een blijf-van-mijn-lijfhuis of anders. Zit een eigenaar eenmaal in dit traject en de hond moet onderdak hebben, dan staat daar vaak een vergoeding tegenover vanuit de gemeente. Veel gemeenten hebben een pot beschikbaar die de pensionkosten aanvult, of in sommige gevallen in zijn geheel vergoedt. Vraag hiervoor altijd na bij je eigen gemeente of de organisatie waarvan je hulp ontvangt. 

Therapie

Heeft je maatje intensieve therapie nodig? Ook daar voorziet het Hondenwelzijnscentrum van Faunatuurlijk in. Samen met de eigen arts en onze artsen stellen we een behandelplan op voor de tijd dat de hond bij ons is. Je kunt hierbij denken aan hydrotherapie, acupunctuur, fysiotherapie, osteopathie, hondenmassage, lasertherapie, healing touch behandelingen of homeopathie. Het is zelfs mogelijk om een verblijf speciaal voor de hond te reserveren waarin we een therapie opzetten. Denk hierbij aan herstel na operaties van knie of heup waarin een revalidatietraject doorlopen moet worden. 

Heb je zelf een hond die onder behandeling staat en therapie volgt of moet volgen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

HR Honden

Ook voor de HR Honden, oftewel Hoog Risico Honden hebben wij plek in het Vakantiepark voor Honden. Faunatuurlijk sluit geen enkele hond uit en zo ook de HR Honden niet. Wel hebben wij voor deze vrienden een apart HR hondenbeleid. Wil je meer lezen? Kijk dan hier.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.