De Honden Knipsalon

Het perfecte slot van een geweldige vakantie

Natuurlijk kunnen alle vrienden zich dagen vermaken met alle activiteiten en het prachtige gezelschap van de roedel in het leukste vakantiepark van Nederland. Maar er is nog veel meer te doen bij Faunatuurlijk. Zowel tijdens als na een verblijf kun je terecht voor een échte Faunatuurlijk-beleving: een heerlijke wellnessbehandeling waaruit elke hond als een knappe heer of dame uit komt. 

Ontvang tijdelijk 20% KORTING en een GRATIS speeldag!

Wil je het jezelf makkelijk maken én je maatje een GROOT plezier doen? Boek dan een speeldag voor je hond in de dagopvang. Dan zorgen wij ervoor dat hij in de ochtend lekker mee kan spelen en in de middag zijn welverdiende wellnessbehandeling krijgt. Deze fantastische beleving kun je je maatje in de maanden oktober én november 2019 cadeau geven met een dikke korting! Op het trimmen of wassen van de hond geven we tijdelijk 20% KORTING weg én je ontvangt van ons daarbij een GRATIS dag spelen!

Niet eerder bij Faunatuurlijk geweest? Maak er dan gelijk een prachtige kennismakingsdag van en geef je hond een onvergetelijke Faunatuurlijk-Ervaring. 

De knipsalon

Loop binnen in de trimsalon van Faunatuurlijk en ontdek hoe fijn en makkelijk het is om je hond weer fris en fruitig mee naar huis te nemen. Hoe lekker is het als je na je vakantie een schoon vriendje op kunt halen? En dat alles zonder emmers met sop en een badkamer die van top tot teen onder de haren en spetters zit. Ook als je alleen de sores van dat gespetter niet wilt hebben is de mogelijkheid daar om een afspraak in te plannen zodat wij het voor je doen. De trimsalon bij dierenpension Faunatuurlijk is dé plek bij uitstek om je hond eens goed te verwennen! 

In de trimsalon behandelen we alle rassoorten en vachttypen. De vachtstructuur wordt beoordeeld, de hond krijgt een lekkere was- en/of knip/plukbeurt en de trimster controleert of de oren schoon zijn. Ook wordt er gekeken naar de anaalklieren, de nagels worden bijgewerkt en of de tanden gereinigd moeten worden. Eventuele parasieten worden verwijderd. De honden worden getrimd volgens de rasstandaard of geheel naar wens.

Behandelingen

De hond wordt getrimd volgens rasstandaard, naar wens of een combinatie van beiden. Een volledige trimbeurt bestaat uit de volgende handelingen:

  • Ontklitten van de vacht
  • Borstelen en/of kammen
  • Haren tussen de voetzooltjes verwijderen
  • Nagels knippen
  • Oren worden indien nodig leeg geplukt en/of gereinigd
  • Anaalklieren worden gecontroleerd
  • Het gebit wordt gecontroleerd en eventueel wordt er tandsteen verwijderd (Let op! Dit is niet dezelfde behandeling als bij de dierenarts)
  • Wassen en drogen
  • Modelleren van de vacht (scheren, knippen, effileren inkorten, effileren uitdunnen, plukken)
  • Oogjes vrij van haar knippen

Er wordt alleen gebruik gemaakt van professioneel en goed onderhouden gereedschap. Heb je hulp nodig bij het klitvrij houden van de vacht? Ook voor het verkrijgen van verzorgingstips ben je bij Trimsalon Faunatuurlijk aan het juiste adres!

De vacht is de spiegel van de gezondheid

Een goed verzorgde huid en vacht zorgt voor een goede gezondheid. Het verzorgen van de huid en vacht zorgt niet alleen voor een prachtige hond, het zorgt ook voor:

– het verwijderen van klitten en vuil
– het masseren van de huid en daardoor het stimuleren van de doorbloeding
– het controleren op wonden, parasieten, afwijkingen, kale plekken, huidirritatie e.d.
– het verspreiden van talg; een beschermlaag tegen invloeden van buitenaf.

Voordat je je maatje komt brengen

– Laat je hond goed uit voordat je hem naar de salon brengt
– Probeer de vacht zo droog mogelijk te houden, een natte vacht is moeilijk te behandelen
– Meld bijzonderheden altijd, denk aan medische afwijkingen. Eigen shampoo mag worden meegenomen
– Breng de hond altijd aangelijnd
– Breng de hond nooit met een volle maag maar geef pas eten als jullie weer thuis zijn

Knipsalon tarieven

knipsalon

Wassen en drogen

Kleine hond (Chihuahua grootte) € 35,-

Klein/middel (Jack Russel/Cocker Spaniel grootte) € 45,-

Middel/groot (Stabij/Labrador grootte) € 55,-

Zeer groot (Berner Sennen/Leonberger grootte) € 65,-

knipsalon

Trimmen

Kleine hond (Chihuahua grootte) € 45,-

Klein/middel (Jack Russel/Cocker Spaniel grootte) € 65,-

Middel/groot (Stabij/Labrador grootte) € 85,-

Zeer groot (Berner Sennen/Leonberger grootte) € 120,-

Afspraak inplannen

Heb je een eigen account bij Faunatuurlijk en wil je graag gebruik maken van deze mooie aanbiedingen? Reserveer dan gelijk een heerlijke wellnessbehandeling voor je maatje mét een dag speelplezier! Een aparte trimafspraak maken? Stuur ons een Whatsappje en we plannen samen een datum!