dierenpension nooitgedacht

Dierenpension nabij Nooitgedacht

Op zoek naar het beste hondenhotel of dierenpension in Nooitgedacht? Op een goed half uur van Nooitgedacht vind je het huislijke Faunatuurlijk. Dit kleinschalig hondenpension vlakbij Drenthe vangt al haar loges op in huiselijke sfeer, daarom zijn er geen kennels en verblijven de honden in woonkamers. Wij heten je graag van harte welkom bij ons dierenpension nabij Nooitgedacht, in de plaats Vlagtwedde! Hier ontvangen wij dagelijks honden van baasjes, die tijdelijk niet voor hun maatje kunnen zorgen. Deze baasjes kiezen er bewust voor om hun hond niet naar een hondenopvang met losse kennels te brengen, maar naar ons hondenhotel. Binnen onze dierenpension nabij Nooitgedacht leven de honden in een roedel in onze woning. Het is voor de honden een omgeving, die in grote lijnen overeenkomt met de omgeving waar zij zich het prettigste voelen: in je eigen woning. Ons Vakantiepark voor Honden nabij Borger en Nooitgedacht is kleinschalig, waardoor we veel aandacht kunnen geven aan de verschillende honden die bij ons logeren.

 

Aandacht voor het rugzakje van jouw hond

 

Iedere hond die in ons hondenhotel logeert heeft een rugzakje. Vergelijk het met kinderen, die voor het eerst naar school gaan! Wat zit er in het rugzakje van jouw hond? Wij geven de honden een grote mate van persoonlijke zorg. Zo voelen de dieren zich het meest op hun gemak en komt hun gezondheid in geen geval in gevaar. Niet voor niets noemen wij onze manier van werken ook wel holistisch!

Na het eerste verblijf van je hond in ons dierenpension gelegen op dertig minuten van Nooitgedacht stellen we een eigen account voor het dier op. Zo weet je precies hoe er met jouw vriendje wordt omgegaan in ons dierenpension nabij Nooitgedacht.

 

Meer weten over ons dierenpension nabij Nooitgedacht?

 

Wil je meer weten over ons dierenpension nabij Nooitgedacht? Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we je er meer over kunnen vertellen. Wist je bijvoorbeeld al dat wij enkel met biologische voeding werken? Dit is niet alleen goed voor het dier, maar ook voor het klimaat en milieu. Je kunt ook direct een reservering plaatsen voor het opvangen van jouw maatje. Dit doe je snel en eenvoudig via onze website!

Persoonlijke zorg

Als je op zoek bent naar een dierenpension nabij Nooitgedacht en je zoekt de beste persoonlijke zorg voor je trouwe maatje, neem dan eens een kijkje bij Faunatuurlijk. Persoonlijke zorg houdt voor ons in dat wij voor iedere logé een eigen account aanmaken. Hierin staan alle belangrijke dingen voor een optimaal verblijf voor je maatje. Elke hond is uniek, niet alleen in hoe hij of zij eruit ziet, zeker wat rugzakje betreft. Persoonlijke zorg houdt dan ook in dat we rekening houden met de individuele behoeften van het dier én die van de eigenaar. Ook de eigenaar ontvangt een persoonlijke benadering. Je brengt immers niet zomaar een gezinslid ergens onder, dat vergt een vertrouwensband, transparantie en persoonlijk contact.

Kennismakingsdag

Een hondenhotel kan op het eerste gezicht goed aanvoelen voor jezelf, echter kan dit voor je hond weleens anders voelen. Ten eerste moet de hond zich thuis voelen, ten tweede moet hij of zij zich op zijn gemak voelen bij de nieuwe gezichten en honden om hem heen. Om hier zeker van te zijn is een kennismakingsdag een perfecte oplossing. Alleen op deze manier krijg je een hele mooie indicatie hoe jouw maatje zich zal ontwikkelen in zijn nieuwe tweede thuis.

Vooraf lezen we ons goed in aan de hand van het eigen account. Hierdoor ontstaat vaak al een plan over wat we die dag kunnen ondernemen. Na een korte kennismaking in de ochtend houden we je gedurende de dag op de hoogte middels foto’s en filmpjes. Zo kun je als eigenaar toch een beetje meekijken hoe het met je hond gaat. Aan het eind van de dag bij het halen bespreken we de dag na waardoor er een bepaald beeld ontstaat. Eenmaal thuis merk je snel genoeg aan je hond hoe hij of zij het heeft gehad, je kent immers je eigen hond als geen ander. 

Samengevat houdt een kennismakingsdag in dat je een reëel beeld hebt of jouw maatje op zijn plek zit bij Faunatuurlijk.

Huiselijke opvang

Als je in Nooitgedacht woont en je hond is gewend om lekker in huis te leven, waarom zou je hem dan wegbrengen naar een kennel? Alle woonkamers bij dierenpension Faunatuurlijk zijn huiselijk ingericht. De kamers zijn op dezelfde wijze ingericht als ze thuis gewend zijn. Er staan niet alleen bedden, banken en stoelen maar ook planten, schemerlampen, schilderijen, een TV, prulletjes, kastjes en lekkere warme manden. Ze kunnen zelfs warm bij de open haard liggen en luisteren naar de radio. De huiskamers zijn diervriendelijk ingericht en met zorg samengesteld om een zo groot mogelijk vertrouwd gevoel te kunnen bieden. Altijd schoon, fris en opgeruimd. Iedereen wil immers in een lekker bed kunnen slapen.

De honden zijn bij ons nooit alleen. Een hond is een roedeldier en zal de aanwezigheid van soortgenoten zeker waarderen. Niet alle honden hebben de behoefte om bij elkaar in de mand te kruipen. Er zijn veel honden die het heerlijk vinden om samen op te trekken en daarnaast hun eigen plekje in huis te zoeken. De roedel verblijft in huis in kleine, samengestelde roedels om rust te garanderen. Ze zijn dus nooit alleen wat voor honden met verlatingsangst een uitkomst is. 

Dierenpension Nooitgedacht

Biologisch

Nooit gedacht dat er een hondenhotel is met een biologische menukaart? Bij ons eten alle honden (indien de gezondheid dit toelaat) mee aan een biologische maaltijd. We geven onze gasten standaard biologisch geperste brokken met ruim 60% vlees. Daarnaast bieden we blikvlees aan in verschillende smaken of KVV (vers vlees). Ook de biologische hondensnacks zijn puur natuur zonder toevoegingen. We eten zelf immer ook biologisch, dus waarom niet ook onze gasten? Eén van de belangrijkste dingen bij de gezondheid en verzorging is uiteindelijk wat erin gaat. De voeding wordt zeer goed gegeten en zien we dagelijks hele mooie resultaten op.

Wil je toch graag eigen voeding meenemen? Geen enkel probleem, we geven met alle liefde het eigen voer door tijdens het verblijf. Ben je na een bezoek nieuwsgierig geworden naar onze biologische menukaart? Het is altijd mogelijk om deze voeding bij ons te kopen en mee te nemen naar huis.

Gezondheidsproblemen

Gezondheidsproblemen bij honden kennen we allemaal. Vooral als een hond wat ouder wordt, kunnen er lichamelijke ongemakken ontstaan. Ook operaties, aangeboren afwijkingen, doof- en/of blindheid, hormonale problemen, spier- en gewrichtsproblemen of andere klachten komen voor. Houdt dit dan in dat je je maatje nergens een vertrouwd onderkomen kan bieden? Faunatuurlijk heeft een veterinaire achtergrond wat inhoudt dat juist honden met gezondheidsproblemen de beste professionele veterinaire zorg kunnen verwachten. Ook registreren we afwijkingen in de gezondheid en het gedrag een heel stuk sneller als de gemiddelde persoon. Hierdoor is de kans een heel stuk groter dat we eventuele gezondheidsproblemen voor zijn.

Vaccinatie en titerbepaling

Een dierenpension is volgens de wet verplicht alleen honden te mogen verzorgen met een geldige vaccinatie of titerbepaling. Dit houdt in dat de hond moet zijn gevaccineerd voor Hondenziekte (Distemper), Parvo en Hepatitis. Deze vaccinatie mag niet ouder zijn als een jaar. We raden echter aan om een titerbepaling aan te vragen bij de dierenarts om overvaccinatie te voorkomen. Dit kleine bloedonderzoekje toont aan hoeveel antistoffen er in het bloed aanwezig zijn. Is de hond in het verleden (goed) gevaccineerd geweest? Dan is het zeker raadzaam een titerbepaling uit te voeren. Onderzoek en ervaring wijst uit dat de antistoffen vele malen langer werkzaam zijn dan de termijn van een jaar die de overheid ons oplegt. 

Holistisch

Faunatuurlijk is het Vakantiepark voor Honden en niet zomaar een dierenopvang. Het is één van de weinige, wellicht zelfs enige dierenpension met een holistische visie en missie. Holistisch houdt voor ons in dat wij kijken naar ‘het geheel’. Wij zijn ervan overtuigd dat alles met elkaar samen hangt. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Alles is met elkaar verbonden. Mensen en dieren worden dus niet als individueel gezien, maar als een belangrijk deel van het geheel.

Wij verbinden mensen, dieren en de natuur met elkaar waarbij het welzijn van deze aarde centraal staat. Niet voor niets is ons motto: Samen voor een betere wereld.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.