dierenpension stadskanaal

Dierenpension Stadskanaal

Dierenpension Stadskanaal vind je dicht bij huis! Zoek niet verder, want je hebt hét Vakantiepark voor Honden gevonden! Dierenpension Faunatuurlijk is gevestigd in het prachtige Westerwolde in de provincie Groningen. En hierdoor gelegen aan de rand van het natuurgebied Liefstinghsbroek in de driehoek van Vlagtwedde, Sellingen en Harpel op 15 minuten rijden vanaf Stadskanaal.  

Kleinschalige opvang in huiselijke sfeer

In Groningen, naast Stadskanaal en nabij Veendam en Winschoten, vind je Holistisch Dierenpension Faunatuurlijk. Dit Hondenwelzijncentrum biedt je maatje niet alleen een top vakantie in huiselijke sfeer in het vakantiepark, daarnaast kan hij of zij ook gebruik maken van verschillende faciliteiten. Uitgebreide Healing Touch behandelingen, alternatieve gezondheidsbehandelingen, titerbepalingen, veterinaire zorg, biologische voeding en nog veel meer. 

Een hond is een sociaal roedeldier. Onze opvang is de uitgelezen manier om in die behoefte te voorzien. Een ideale ‘thuis’ situatie waar je hond meer dan voldoende beweging krijgt en kan socialiseren met andere honden. In een omgeving van akkerland, bossen, natuurgebied en boerderijen ligt ons twee hectaren grote hondenwelzijncentrum. Hier krijgen de honden dagelijks alle (veterinaire) zorg, liefde en aandacht terwijl jezelf elders verplichtingen hebt.

Beste zorg 

Wij begrijpen als geen ander, dat je als hondenliefhebber een knoop in je maag kan hebben wanneer je je huisdier onder moet brengen. Dat terwijl jezelf gaat genieten van een lekkere vakantie buitenshuis. Dan is het goed te weten dat er in Nederland een holistische dierenopvang is in huiselijke sfeer waar je huisdier zijn of haar vakantie kan vieren. 

Ook al is je huisdier nog erg jong, of juist al op leeftijd, door de veterinaire kennis is onze zorg buitengewoon goed en vertrouwd. Veterinaire handelingen kunnen ter plaatse worden verricht en gezondheidsbeperkingen worden snel opgemerkt. Onze logees verblijven in knus ingerichte woonkamers waarbij rekening gehouden wordt met de samenstelling van de roedels. We werken aan de hand van individuele zorgplannen van de honden. Zo houden we de gehele ontwikkeling van alle dieren bij. Onze zorg voor je maatje is bijzonder omdat we een holistische visie hebben. We kijken niet alleen naar de hond als roedeldier maar zien al onze gasten als deel van het geheel. Alle honden hebben hun eigen rugzakje en al die rugzakjes bij elkaar zorgen voor de samenwerking tussen mens, dier en natuur. 

Roedelverband in huis

Huiselijke opvang heeft heel veel positieve uitwerkingen op de hond. Thuis wonen ze ook in huis dus waarom zou je op vakantie in een hok willen zitten? Dit brengt onnodig stress met zich mee. Waarvoor zouden we daarvoor kiezen? De woonkamers voor de honden zijn ingericht zoals thuis, met een bank en luie stoelen, tafels, keuken, mandjes, kussens, kleden, plantjes, schilderijen en prulletjes. Met name voor wat onzekere, angstige hondjes biedt dit veel bescherming. Een hondenpension waar alle honden welkom zijn. We sluiten namelijk niks op voorhand uit, waardoor ook honden met een rugzakje een nieuwe kans krijgen.

De meeste honden leven graag samen met anderen, daardoor kunnen we met een gerust hart zeggen dat het een heel sociaal maatje is. Thuis behoren wij tot het sociale clubje, op vakantie bestaat dit sociale clubje uit zijn soortgenoten. Super leuk, want wie spreken de hondentaal nu beter dan honden zelf? Naast een vertrouwd gevoel leren de honden ook vaak veel onderling. Ze houden elkaar bezig, brengen afleiding en zijn nooit ‘alleen thuis’. 

Biologisch, duurzaam en verantwoord

In alles wat wij doen houden wij rekening met Moeder Aarde. In onze bedrijfsvoering richten wij ons op het bio-ecologisch aspect, waardoor wij duurzaam ondernemen. Dit houdt in dat wij alleen (verzorgings)producten gebruiken die niet schadelijk zijn voor dier en natuur en dus deze aarde. Hierbij kun je denken aan reinigingsmiddelen, daarnaast ook zeker aan de voerkeuze. Wij bieden onze vrienden dan ook biologisch voer aan, van hoogwaardige kwaliteit en waar oa geen (chemische) toevoegingen in zitten of op dieren is getest. Al onze vakantiegangers krijgen biologische voeding aangeboden en hebben de menukeus uit brokken (geperst en glutenvrij), blikvlees en vers vlees (KVV).   

Heb je vragen over Dierenpension Stadskanaal? Bekijk eens onze Veelgestelde Vragen. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, dan horen wij deze graag via de e-mail zodat we deze toe kunnen voegen.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.