Loop je even mee?

 Dan laten we je zien wat je staat te wachten als je het park komt bezoeken.

Je loopt al een tijd met het idee rond om een uitvalsbasis te zoeken voor je maatje voor de momenten dat je zelf de zorg niet kan dragen. Wellicht heb je een heerlijke vakantie geboekt. Of je bent op zoek naar een plek die als uitlaatklep voor je energieke hond kan werken. Er zijn tal van redenen op te noemen waarom een bezoek aan Faunatuurlijk een uitkomst kan zijn. Heb je ons eenmaal gevonden? Loop dan even met ons mee, we laten je graag ervaren wat de beleving van Faunatuurlijk is.

Hallo!

Haai! Leuk dat je ons gevonden hebt! Ben je bij ons gekomen via de website, Facebook, Instagram of via andere mensen? Dan heb je waarschijnlijk al persoonlijk contact opgenomen via de telefoon of door middel van een berichtje. Het eerste kennismakingsmoment hebben we gehad.

Waarschijnlijk zijn de belangrijkste vragen beantwoord waarna de kennismakingsdag is genoemd. En dat klinkt gelijk al heel spannend! En dat is het stiekem ook wel een beetje. Want wat kun je nu verwachten van zo’n hele dag bij Faunatuurlijk? Hoe gaat dat nou met je maatje, want hij of zij is het waarschijnlijk niet gewend om in een roedel te leven. Zou het kunnen zijn dat het voor jezelf wellicht spannender is als voor je eigen hond?

 

Het inplannen van de kennismaking

De datum van de grote dag is afgesproken en daarnaast is de meest belangrijkste informatie bekend. Echter mist er nog heel wat informatie voor Faunatuurlijk om deze speciale dag goed voor te kunnen bereiden. Hiervoor is het van groot belang dat je een eigen account aanmaakt. Op deze manier zijn al je eigen gegevens bekend, noodnummers en je eigen dierenarts. Je maatje heeft zijn eigen afdeling binnen het account. Het zijn heel wat vragen die gaan over de zorg voor je hond.

Het huiswerk

Probeer de vragen in je account zo uitgebreid mogelijk te beantwoorden omdat dit de informatie is waarop we in eerste instantie onze voelsprieten afstemmen. Kan je hond bijvoorbeeld deuren open maken. Dat is wel handig om te weten als ze in huis zijn! Of sloopt je hond wel eens een speeltje? Dat is helemaal niet erg, maar als hij dit vervolgens ook opeet, wordt het een ander verhaal. Dan zorgen we dat de speeltjes weg zijn in de huiskamer om te voorkomen dat er iets mis kan gaan.

Heb je je account compleet, dan kun je heel eenvoudig een reservering plaatsen voor de kennismakingsdag. Zorg dat je bij de reden voor het bezoek aangeeft dat je graag kennis wil maken. Van ons ontvang je dan een mail met een bevestiging en de kennismaking is een feit.

LET OP: Het is NIET mogelijk om zonder hond bij ons langs te komen of om zelf even kennis te maken en ons bedrijf te zien! Hiervoor hoeft er ook geen verzoek ingediend te worden!

dierenpension werkwijze

Voorbereiding op je komst

De kennismaking staat genoteerd en de avond van te voren ben je hier vast al druk mee. Wat moet je meenemen en wat kun je verwachten? Heb je bij de gegevens van je maatje in je account ook een foto geupload van de laatst gegeven vaccinatie of titerbepaling? Dan mag je het paspoortje thuis laten. Dit is de enige verplichting waar je aan moet denken. En verder? Neem mee waar je zelf het beste gevoel bij hebt. Je mag alles meenemen wat je wilt, of dit nu eigen voer is, een kleedje, speeltje, voerbakje, jasje of gewoonweg helemaal niks. Alles is goed! Zorg dat je de avond van te voren de koffer hebt gepakt voor je maatje, dan kun je de volgende ochtend hier vroeg op de stoep staan. 

De route naar Faunatuurlijk kun je vinden in Googlemaps. Het officiële adres is Bovennieuwlandsweg 1, 9541 SZ Vlagtwedde. Onze hoofdingang kun je echter vinden aan de Molenkampweg. We hebben hier een mooi overzicht van gemaakt voor je bij de Plattegrond. Binnen de openingstijden staan de toegangspoorten open en kun je met je auto zo het park oprijden. Buiten openingstijden zijn deze gesloten en is het niet mogelijk het terrein op te komen.

Het eerste bezoek

Zorg ervoor dat je altijd op tijd bent! Het brengen en halen van vrienden is zo afgestemd in de dagindeling dat dit zo min mogelijk stress en onrust veroorzaakt voor de roedel in huis. Staat er al een auto te wachten op het terrein waar je achter aan sluit? Blijf dan lekker warm en droog in de auto wachten tot je voor de deur staat. Houd je hond altijd aangelijnd als je de auto uit stapt in verband met dieren die loslopen. Je wordt verwelkomt binnen de hekken waar je maatje los kan om zijn of haar rondje te doen. De tijd van brengen houden we bewust kort. Je maatje heeft echt wel in de gaten dat er wat gaat gebeuren! De belangrijkste dingen worden kort doorgenomen. Dan is het tijd om afscheid te nemen. Je maatje blijft bij ons zodat je rustig naar de auto terug kan. Eenmaal weg en wij laten hem of haar vrij zodat eerst het buitenterrein rustig verkend kan worden.

Meekijken bij je hond

In de ochtend kun je de eerste filmpjes verwachten van de kennismaking met de roedel via Whatsapp. Het moment voor jezelf om even mee te kunnen kijken hoe het gaat. Als het tegen 17:00 uur aanloopt is het tijd om je maatje weer op te halen. Ook dan blijf je gewoon lekker in de auto zitten tot je naar binnen kunt. Dan zorgen we dat alle spullen weer compleet zijn en een moe en voldaan hondje blij is je te zien. De dag wordt nagesproken en het (restant) van de factuur kan voldaan worden. Je stapt weer in de auto en de eerste kennismaking zit erop.

Weer thuis

Eenmaal thuis zal je grote vriend echt wel moe zijn na zo’n intensieve dag. Laat hem nog even lekker eten en drinken en gun hem dan zijn rust. Ga geen uur meer wandelen, maar een korte 5 minuten plasje doen en weer naar binnen. De volgende ochtend zal er nog wat uitgeslapen worden maar daarna moet ie weer de oude, vertouwde zijn. In je eigen account is altijd terug te lezen welke gegevens bij ons bekend zijn.

Wat nu?

De kennismaking zit erop en je hebt zelf kunnen ervaren hoe Faunatuurlijk is voor je maatje. Je houdt altijd een bepaald gevoel over aan het bezoek en dat gevoel is bepalend. De grote vraag is: voelt je vriend zich thuis bij ons? En dat kun je zelf het beste beantwoorden. Nu is het tijd voor het échte werk! Een reservering plaatsen voor een (langer) verblijf gaat moeiteloos via je account. Vanuit Faunatuurlijk zal deze binnen 24 uur bevestigd worden.

Extra opties toevoegen

Naast een heerlijke vakantie die je boekt is er nog veel meer mogelijk tijdens het verblijf. Zo kun je online een professionele wasbeurt boeken aan het eind van het verblijf. Hierdoor ben je gegarandeerd dat je hond weer fris, schoon en netjes mee naar huis kan. Denk ook eens aan de biologische voerton die je mee kunt nemen naar huis om de voerovergang naar het oude voer zo makkelijk mogelijk te maken. Is een titerbepaling of vaccinatie noodzakelijk bij een komende periode of wil je graag vers vlees (KVV) geven? Tijdens het maken van de reservering kun je uit de lijst met opties jouw complete pakket samenstellen!

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.