Healing touch

Healing Touch bij dieren

Stimuleer het zelfgenezend vermogen van het lichaam

Healing Touch bij dieren is nog niet bij heel veel mensen een bekend begrip. Gelukkig wordt het bewustzijn bij velen onder ons steeds groter. Zo eten we (gelukkig!) minder vlees en proberen we bewuster om te gaan met de energie die we verbruiken. Zonnepanelen en warmtepompen verwarmen steeds vaker ons huis en daarnaast proberen veel mensen zo veel mogelijk biologisch te eten. 

Dat we ook bewuster omgaan met onze lichaam en geest is een feit. En dat is een hele mooie ontwikkeling! Niet alleen bij mensen staan wij hierbij stil, zeker ook bij onze lieve huisdieren. Er zijn heel wat methoden waarbij we onze energie kunnen meten en bijsturen. Zo ook met Healing Touch technieken. Als onze energie op de juiste manier kan stromen, dan voelen wij ons beter in ons vel. Ons immuunsysteem versterkt zich maar ook onze gemoedstoestand. 

Voor dieren geldt dit precies zo. Bij Faunatuurlijk is het mogelijk om tijdens het verblijf van jouw maatje één of meerdere Healing Touch sessies te boeken. 

Healing Touch bij dieren; wat is dat?

Healing Touch is een methode die het zelfgenezend vermogen van het lichaam stimuleert. De energetische technieken werken met zachte aanrakingen, rechtstreeks op de grote (en soms kleine) energiecentra- de chakra’s- van het dier. Chakra’s van mens en dier zijn de verbinding tussen de energievelden om het lichaam en de fysieke processen in het lichaam. 

Het energetisch lichaam is een verzamelnaam voor alle energiestromen in het lichaam inclusief de plaatsen waar deze energiestromen plaatsvinden.Therapieën die werken met dit energetische lichaam heten energietherapieën en worden als alternatieve geneeskunde gezien. De basisgedachte is dat elke fysieke ziekte of kwaal veroorzaakt wordt door een verstoring of onbalans op het energetische lichaam. Door middel van zachte aanrakingen ondersteunt Healing Touch het fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn.

healing touch

Wat kan dit voor mijn dier betekenen?

Tijdens de levensloop van dieren kan er veel gebeuren. Niet alleen lichamelijke kwalen doen zich voor, ook emotioneel gezien kunnen dieren lijden. Denk hierbij aan traumatische gebeurtenissen zoals buitenlandse honden die uit een dodingsstation komen. Of na het overlijden van een maatje waardoor de achtergebleven hond aantoonbaar in de rouw is. Voor dieren die angstig zijn, beschadigingen in vertrouwen op hebben gelopen of anderzijds afwijkend gedrag vertonen kan een Healing Touch sessie een uitkomst bieden. 

 

Wat doet een sessie precies bij mijn dier?

Healing Touch is een behandelmethode waarbij je het energieveld en het energiesysteem van het dier zuivert, stabiliseert en in balans brengt. Hierdoor stimuleer je het zelfhelende vermogen van het lichaam.Tijdens de behandeling worden geblokkeerde chakra’s en/of blokkades in het energieveld opgespoord. Deze worden dan door middel van zachte aanrakingen op of vlak bij het lichaam behandeld. Daarnaast kunnen er tijdens de behandeling etherische oliën en hulpmiddelen ingezet worden om het dier nog beter te ondersteunen. Tijdens de behandeling worden er verschillende Healing Touch technieken ingezet om de geblokkeerde chakra’s en blokkades in het energieveld weer te openen en in balans te brengen. De energie kan weer goed en naar behoren doorstromen.

 

Waarom een Healing Touch sessie tijdens de vakantie van mijn hond?

Bij Faunatuurlijk worden alle dieren opgevangen in huiselijke sfeer. Dit houdt in dat de honden in roedelverband leven en ontvangen daarnaast uiterst persoonlijke zorg. Wij zijn gevestigd in het mooie Groningen in de plaats Vlagtwedde. Dit is te midden van Stadskanaal, Assen, Rolde, Veendam, Winschoten, Emmen en Ter Apel. Door de vertrouwde band die wij met de dieren hebben voelen zij zich al snel thuis. Honden die angstig zijn voor mens en/of dier, verlatingsangst hebben, getraumatiseerd zijn door hun verleden of gewoonweg nog veel kunnen leren, hebben erg veel baat bij onze opvang.

Door onze veterinaire achtergrond en het maken van zorgplannen weten veel honden met een rugzakje ons te vinden. Niet alleen honden met lichamelijke beperkingen, maar zeker ook honden met emotionele/psychische ‘klachten’ zijn zeer welkom. Wij hebben een holistische overtuiging, wat inhoudt dat wij kijken naar ‘het geheel’. Wij zijn ervan overtuigd dat alles met elkaar samen hangt. Iets kan niet bekeken of geanalyseerd worden door naar een gedeelte van dat geheel te kijken. Het woord holisme komt van het Griekse ‘holon’, wat ‘het geheel’ betekent. Alles is met elkaar verbonden. Mensen en dieren worden dus niet als individueel gezien, maar als een belangrijk deel van het geheel. Wij sluiten niks uit, alle nieuwe dieren zijn welkom!

Door het creëren van een vertrouwde omgeving bieden wij de juiste ingrediënten voor de hond om los van de eigenaar een nieuwe start te kunnen maken. Zie het als een resetpunt in de ontwikkeling van de hond. Een veilige omgeving waarin je hond alle tijd en begeleiding ontvangt om helemaal tot zichzelf te kunnen komen.

 

In de praktijk

Met grote regelmaat geven wij een Healing Touch sessie aan met name buitenlandse honden. Tijdens het verblijf wordt tijd gereserveerd om samen met een gecertificeerd Healing Touch for Animals practicioner een behandeling te starten. Dit kan eenmalig zijn, maar ook zeker vervolgbehandelingen worden ingezet voor een optimaal resultaat. In het dierenpension wordt gebruik gemaakt van etherische oliën als ondersteuning voor deze therapie.

 

Het resultaat

Doordat wij op een zeer individuele manier onze gasten opvangen en verzorgen kunnen we ook goed het resultaat beoordelen van deze Healing Touch sessies. Het resultaat is verbluffend! Blokkades veranderen al snel in (hoge) drempels, pieken worden gladder en onrust wordt rust. Na een behandeling vallen de honden vrijwel altijd in slaap en voelen geaard, rustig, peaceful. De omgang in de roedel wordt beter en het contact naar ons toe is ontroerend mooi te noemen. Aansluitend ontvangt de eigenaar een kort verslag van de behandeling en bevindingen. Op onze Facebookpagina houden wij de persoonlijke verhalen van onze gasten bij. Wees welkom, like onze pagina en blijf op de hoogte van deze prachtige ontwikkelingen.

Wat zijn de kosten?

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.