Hondenmassage

Lichamelijk en geestelijk ontspannen

Hondenmassage is meer als een uitgebreide knuffelpartij met de hond. Het maakt niet uit hoe oud je hond is, alle honden hebben baat bij een hondenmassage. Je hond kan lichamelijk en geestelijk ontspannen en daarnaast bouw je aan de bewuswording van zijn eigen lichaam. 

Wat doet een hondenmassage?

Massage op de huid en het onderhuidse bindweefsel zorgt ervoor dat de bloed- en lymfecirculatie wordt gestimuleerd. Zo zorg je ervoor dat afvalstoffen beter en sneller afgevoerd kunnen worden. Ook activeert hondenmassage het zenuwstelsel en het hormoonstelsel.

Met massage wordt ook op een diepere laag gewerkt, namelijk de spieren. Door het masseren kunnen de spieren ontspannen en zorgt het ook daar voor een betere doorbloeding en ontwatering, waardoor de spierspanning verbetert. Nog een stapje verder heeft het indirect een gunstig effect op de werking van de gewrichten.

Waarvoor kan hondenmassage worden toegepast?

Het masseren van een hond heeft een hele positieve uitwerking op de fysieke en mentale gezondheid van je dier. Naast ontspanning kan een massage ook uitkomst bieden voor lichamelijke klachten zoals spier- en gewrichtsproblemen. Hierbij kun je denken aan blessures (door sporten), stijfheid, ouderdomsklachten, doorbloeding, spierspanning en ook klachten als heupdysplasie (HD), elleboogdysplasy (ED), hernia’s, ruggemerginfarcten en artrose. Met zachte aanrakingen en opbouwende massage kan het lichaam weer in beweging komen en spanning leren loslaten. Loslaten is niet alleen op het lichaam gericht, het kan ook dieper gaan en pijn door geestelijk trauma in beweging brengen. 

hondenmassage

Revalidatie bij Faunatuurlijk

In samenwerking met een team van gespecialiseerde artsen is het mogelijk om bij het Hondenwelzijnscentrum van Faunatuurlijk een aangepast revalidatieprogramma op te zetten. Hondenmassage is één van de onderdelen die Faunatuurlijk aanbiedt voor honden met één van bovenstaande gezondheidsklachten. Faunatuurlijk werkt samen met Peggy Ham, Alles op PootjesHondenmassage kan heel goed gecombineerd worden met onder andere acupunctuur, homeopathie en hydrotherapie.

Een revalidatieprogramma wordt altijd opgesteld in samenwerking met diverse medische artsen op basis van de wensen van de eigenaar. Samen wordt gekeken naar het uiteindelijke doel waarop de therapie zal worden gebaseerd in combinatie met de tijdsduur. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar de mogelijkheden.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.