Hondenwelzijnscentrum

De beste medische zorg in een vertrouwde omgeving

Het Hondenwelzijnscentrum van Faunatuurlijk biedt zorg aan honden die (intensieve) therapie nodig hebben voor een goed en snel herstel. Honden kunnen in het Hondenwelzijnscentrum overnachten in het hondenhotel en gebruik maken van veterinaire zorg.

Wat is een hondenwelzijnscentrum?

Een hondenwelzijnscentrum is een nieuw begrip binnen de veterinaire wereld en daardoor voor vele hondeneigenaren onbekend. Het is min of meer het verlengde van thuis en een stap voor opname in een dierenkliniek. Het Hondenwelzijnscentrum van Faunatuurlijk biedt honden en eigenaren de mogelijkheid om onder professionele zorg het dier te helpen met herstel en therapie. In samenwerking met holistisch dierenartsen en reguliere dierenartsen wordt op basis van een behandelplan de therapie gestart en uitgevoerd. 

Onze klanten

De klanten die het hondenwelzijnscentrum bezoeken zijn honden met een medische beperking. Dit kan een chronisch probleem zijn zoals diabetes mellitus (suikerziekte), trauma door de omgeving of leefomstandigheden zoals bijvoorbeeld spier- en gewrichtsproblemen door overbelasting of stress. Daarnaast kun je denken aan honden die een operatie hebben ondergaan en intensieve nazorg nodig hebben zoals knie- en heupoperaties. Ook honden die aan de achterhand plots invalide zijn door bijvoorbeeld een ruggemerginfarct of een hernia. 

Al deze medische beperkingen zorgen thuis voor een intensieve zorg, het kost veel tijd en energie en daarnaast moet de baas zich daartoe ook geroepen voelen. Niet iedereen durft dit soort zorg zonder kennis en ervaring aan te gaan. In samenwerking met andere artsen wordt op basis van het ‘probleem’ een behandelplan opgesteld voor de periode dat de hond bij ons verblijft. Eenmaal thuis krijgt de eigenaar handvatten mee om verder te gaan.

hondenwelzijnscentrum

Hoe werkt het?

Heb je een hond die extra medische zorg kan gebruiken dan is de eerste stap contact opnemen via de mail. Hierin kun je een eerste hulpvraag omschrijven. Aan de hand van deze mailing ontvang je van ons een vragenlijst indien we denken dat een opname in het Hondenwelzijnscentrum een positieve bijdrage kan leveren. 

Aan de hand van de ingevulde vragenlijst wordt samen met de eigenaar een doel omschreven: waar wil je met de hond naar toe, wat moet hij of zij kunnen voordat ze weer naar huis gaat? Op basis van die gegevens wordt in overleg met diverse therapeuten een behandelplan opgesteld. Door samen te werken met verschillende soorten therapeuten die ieder hun eigen expertise hebben, ontstaat er een sluitend plan waaruit we het beste resultaat in zo kort mogelijke tijd kunnen halen. Daar wordt uiteindelijk ook het tarief op berekend. 

Kun je je als eigenaar vinden in de behandeling dan worden er definitieve afspraken gemaakt en de data ingepland dat de hond opgenomen kan worden in het Hondenwelzijnscentrum van Faunatuurlijk. De therapie kan dan echt beginnen!

Verschillende therapieën

Alle honden zijn verschillend en zo ook de aandoeningen en/of medische beperkingen. Aan de hand van de achtergrond van het dier, de beperking, leeftijd, gesteldheid, ras etc. wordt gekeken welke therapieën het beste aansluiten bij een goed en vlot herstel. Hierbij wordt gekeken naar de volgende therapiesoorten:

De therapeuten werken in deze allemaal met elkaar samen binnen het Hondenwelzijnscentrum en blijven nauw betrokken en op de hoogte van de resulaten van het dier binnen ieder zijn werkgebied. Er vindt onderling regelmatig overleg plaats waarop de behandeling kan worden afgestemd.

Kosten

Op voorhand is niet aan te geven wat de kosten zijn voor een behandeling in het Hondenwelzijnscentrum. Op basis van de zorg, de hoeveelheid behandelingen, de duur van de opname en de complexiteit van het probleem wordt een offerte gemaakt. 

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.