Vandaag met mijn hond Vita, die buiten helemaal gefocused is op jagen (vooral vogels) meegedaan aan de roedelwandeling. Juist omdat zij niet los kan en omdat ik wilde weten hoe dat samen ging met andere honden die wel los lopen.
Na eerst samen lekker in de afgeschermde ruimte gespeeld te hebben en met elkaar kennis gemaakt te hebben gingen we gezamenlijk uit wandelen. Eerst iedereen aan de riem en later alleen Vita, aan een lange lijn. Het ging echt heel erg goed, geen enkel stress-moment. ik betrapte mezelf op een glimlach tijdens het wandelen die maar op mijn gezicht bleef plakken. Kreeg ook nog een goede tip van Saskia over een hond in de groep waar ik door de soort als jong meisje was gebeten. Heel doeltreffend: hond totaal negeren. Heb ik gedaan, geen enkele energie uitgezonden naar die hond en al snel vergat ik het hele beest.
Kortom, een aanrader voor iedereen die zich onzeker voelt met samen wandelen met andere honden en baasjes en iedereen die vragen heeft over aanpak van specifieke problemen, je gaat gegarandeerd met een licht gemoed en veel antwoorden naar huis.

error: Op deze content rust copyright!