Vakantiepark voor honden

Alle dagen van het jaar vakantie

Vakantiepark voor honden, Faunatuurlijk is meer dan een opvang.

Jouw beste vriend beleeft bij Faunatuurlijk de mooiste avonturen in een roedel.

vakantiepark voor honden

Activiteiten

Het vakantiepark speciaal voor honden biedt je maatje diverse leuke activiteiten. Denk hierbij aan veel speelplezier, hersenwerk, socialiseren en anderzijds een professionele wasbeurt of (medische) therapie. Voor elke hond is er een passend pakket te vinden voor een ultieme hondenvakantie.

vakantiepark voor honden

De Woningen

De vakantiewoning op het vakantiepark van Faunatuurlijk heeft meerdere, aparte woonkamers. De woonkamers hebben allemaal hun eigen thema voor een bijzondere ervaring. Opvang in huiselijke sfeer waar alle honden welkom zijn, van puppy’s tot seniore honden.

Vakantiepark

Vertrouwd in huiselijke sfeer, een biologische maaltijd en eigen omheinde grote tuin waardoor iedereen zich thuis voelt. Een vakantiepark speciaal voor honden met vakantiehuis op een unieke en luxe locatie. In het vakantiepark van Faunatuurlijk logeren de honden in een speciaal vakantiehuis met diverse huiskamers. Daarmee hebben de honden een eigen hondenhotelkamer in huiselijke sfeer waardoor het snel als thuis aanvoelt. De vakantiewoning staat los op het vakantiepark van Faunatuurlijk waardoor de rust wordt bewaard.

Net even anders

Faunatuurlijk is net even anders! En dat benadrukken we graag omdat we niks over één kam scheren. Jouw maatje zal zich thuis kunnen voelen in een veilige en vertrouwde omgeving. Voor alle rassen, leeftijden of gezondheidsbeperkingen is Faunatuurlijk een echt vakantiepark. Een bezoek aan Faunatuurlijk is een beleving, een plek waar je graag je hond naar toe brengt. Gewoonweg omdat alle honden echt hond kunnen zijn, ieder op zijn eigen manier waardoor ook zij van een vakantie kunnen genieten.

Vanaf 2011 blijven we hondenvrienden verrassen om elke bezoeker een onvergetelijke dag te bezorgen. We blijven constant werken aan verbeteringen een aanvullingen. Dit alles om van een dierenpension een heus vakantiepark te kunnen maken. Want zeg nou zelf, als je op vakantie bent dan wil je toch ook dat je maatje vakantie heeft?

Zorg voor jouw hond

Het welzijn van je maatje is onze grootste zorg. Ontvang bij Faunatuurlijk zorg speciaal aangepast voor jouw hond. Tijdens je bezoek aan Faunatuurlijk zijn er allerlei faciliteiten om het bezoek van je vriend zo aangenaam mogelijk te maken. Doordat de honden samen in een huiskamer leven wordt het een leerzame en ware beleving. Zo zijn ze nooit alleen thuis, houden ze elkaar gezelschap en leren om samen te werken in een roedel. Dit vergt een zeer persoonlijke zorg voor alle honden.

Deze zorg wordt bijgehouden en gestuurd vanuit je eigen, persoonlijke account en daarbij online inzichtelijk voor jou als eigenaar. Onze zorg bestaat niet alleen uit een dak boven het hoofd. De aandacht gaat uit naar het karakter van jouw maatje, de leeftijd, gezondheid, het ras, geslacht evenals het rugzakje waarmee hij of zij binnenkomt. Al deze prachtige facetten binnen een individuele hond zorgen ervoor dat hij of zij uniek is. En voor deze unieke vrienden vormen wij graag een persoonlijk zorgplan samen.

Veterinair

Vind je het ook zo moeilijk om de medische zorg van je hond over te moeten dragen aan een ander? Want wie vertrouw je toe hoe ze suikerziekte moeten reguleren, hartproblemen moeten monitoren of een epilepsie aanval moeten bijstaan? Wees gerust, want Faunatuurlijk is gespecialiseerd op veterinaire zorg. Met jarenlange ervaring en bevoegdheden binnen de diergeneeskunde ontfermen we ons met liefde over de honden die juist dat extra beetje zorg zo hard nodig hebben. We zijn thuis in de reguliere en alternatieve geneeskunde en werken samen met top dierenartsen uit de regio. 

De menukaart

Op het vakantiepark staat alle vrienden een uitgebreide menukaart te wachten. Onze voeding bepaalt voor een groot deel hoe wij ons voelen, hoe fit we zijn, wat onze gezondheid doet en wat de weerstand is. Het juiste eten is dan ook zeer belangrijk voor een heerlijke vakantie.

Jouw hond heeft tijdens zijn of haar vakantie keus uit biologisch eten. De biologische diervoeding die wij aan onze logés geven is afkomstig van Darf. In het verleden hebben wij jaren lang geëxtrudeerde biologische brok van Yarrah gegeven. Sinds Darf met Volbytes (een nieuwe, geperste biologische brok) op de markt is gekomen, zijn wij overgestapt. Al tijden zochten wij naar een kwalitatief hoge en biologisch geperste brok.

De gemiddelde hond heeft een middelgrote tot grote omvang. Het voordeel van een geperste brok is dat deze uit elkaar valt in de maag, in tegenstelling tot een geëxtrudeerde (krokante) brok. Bij maagtorsiegevoelige honden is het minder risicovol om een geperste brok te geven. Daarnaast zit in de brok van Darf meer dan 60% aan vlees en alleen maar natuurlijke voedingsstoffen. Voor honden die op vers vlees (KVV) staan is deze brok een gemakkelijke vervanging of afwisseling en kan samen gegeven worden met vers vlees. Ook de biologische KVV en het blikvlees van Darf hebben wij op voorraad indien een logé dit nodig heeft. Het mooie aan Volbytes is dat het glutenvrij is, bovendien is de enige graansoort die toegevoegd wordt gierst (5%). Ook honden met een granenallergie doen het verbazingwekkend goed op deze voeding.

Omgeving

Het vakantiepark is twee hectaren groot waarvan ruim een hectare bos, twee grote speelvelden en meerdere terrassen om de vakantiewoningen. Faunatuurlijk is gevestigd in Westerwolde aan de rand van natuurgebied Liefstinghsbroek, het oudste bos van de provincie Groningen. Westerwolde wordt voor het eerst in de negende eeuw vermeld als Westerwalde, daarna vermoedelijk in 1056 als Wesderewalde of Wesderwalde. De naam met de uitgang –wolde geeft aan dat het oorspronkelijk om een ‘uitgestrekt, ongeëxploiteerd bos’ of ‘wildernis’ ging, dat ten westen van het kerngebied van de regio lag. Tot op heden een prachtige omgeving met veel groen, rust en ruimte. Het vakantiepark sluit aan op akkerbouw en bosgrond en wordt omsloten door de Ruiten AA en het Mussel AA Kanaal. Vrij van drukte en daardoor een ideale ligging voor honden om vakantie te vieren.

Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.