dagopvang

Wandelen in de roedel

Wandelen met je eigen hondencoach!

Word de hondenfluisteraar van je hond…

Wandelen in de roedel. Het is nu mogelijk!

Word jij ook een beetje gek van het thuiszitten heel de dag? Heb je zin om er even op uit te gaan maar je weet niet wat? Heb je het idee dat de band met je hond optimaal is? Of denk je dat er nog meer in zit? Denk je dat het gevaarlijk is om jouw hond met andere honden om te laten gaan? Zou je dit graag anders willen zien voor je hond? Loop dan samen met ons mee en we helpen je wandelen in de roedel! Wandelen met je eigen hondencoach! Het is nu allemaal mogelijk. Meld je aan voor een gezamenlijke wandeling bij Faunatuurlijk.

Vergroot het vertrouwen in jezelf en dus ook in je hond. Wij nemen jullie samen mee in de wereld van de Hondenfluisteraars… Wat kun je doen om de hondenfluisteraar te worden van je eigen hond? Wij laten het je zien! Kom je ook?

Wandelen met je eigen hondencoach

Bij hondeneigenaren zie ik vaak dat het de eigen gedachten zijn die ze tegen houden om verder te komen met hun hond. En dat is nu juist waar de echte hondenfluisteraars veel minder last van hebben. Mensen die door anderen hondenfluisteraars worden genoemd hebben veel minder beperkende overtuigingen. Ze voelen en stemmen zich af op de hond. En ze hebben een groot vertrouwen.

Ik neem aan dat ook jij op zoek bent naar meer vertrouwen tijdens het wandelen, op zoek naar dat steuntje in de rug en de bevestiging over het gedrag van je hond.

Wandelen in de roedel met een eigen hondencoach geeft je net dat beetje extra. Je kunt vragen stellen en onder begeleiding kijken wat er nu eigenlijk gebeurt tussen de honden. Een ongedwongen wandeling die niet alleen je hond een geweldige ervaring biedt, maar ook je zelfvertrouwen op een hoger niveau tilt.

wandelen in de roedel

Wat zeggen anderen

Average Rating: 4.9 stars (based on 96 ratings)

Dankbaar ben ik dat ik vandaag mijn passie, toegepaste kennis en ervaring heb mogen delen met andere hondenliefhebbers. Dankbaar ben ik dat ik door middel van de Wandelingen in de Roedel andere hondeneigenaren kan helpen het vertrouwen terug te vinden. Het Wandelen in de Roedel is voor mij elke keer weer een fantastische ervaring, want… Lees meer “Dankbaar”

Saskia Veldhuis Krijgsman
Faunatuurlijk - Vakantiepark voor Honden

Wat een geweldige dag. Eerst even een bakkie koffie en elkaar leren kennen terwijl de honden dat ook doen. Bij de koffie komen we erachter wie tegen welk probleem aanloopt en maken we afspraken wat moeten doen als een hond dat doet waar de baas tegenaan loopt. De wandeling was genieten. Geen vraag is gek… Lees meer “Samen werken aan top honden”

Laura van der gaag

Gisteren voor het eerst mijn hond in een roedel zien bewegen. Daarbij allerlei inzichten opgedaan van de coach. Reden van mijn aanmelding was het feit dat ik niet wist hoe mijn hond zich zou gedragen bij vreemde honden en voor hem onbekende mensen. Ik had al gezien dat hij enthousiast naar andere mensen kon rennen… Lees meer “Al wandelend inzicht krijgen in het gedrag van je hond”

Henk Kor

Vandaag een week geleden meegedaan aan de allereerste roedelloop van Faunatuurlijk! ik ga gauw weer mee! Wat was dat ontzettend leuk! Er is altijd wat onzekerheid over hoe je hond(en) zich gedragen in een roedel en dit is de ideale manier voor de baasjes om wat zelfvertrouwen (en vertrouwen in hun hondjes) op te doen.… Lees meer “Superleuk!”

Marcelle de Haan

Meelopen met een roedel? Ik werd al zenuwachtig als ik er aan dacht. Want ja Deon wil nog wel eens uitvallen als ik met hem aan de wandel ben. Maar ben zo blij dat ik het gedaan heb. Heb dankzij de goede begeleiding van Saskia en Laura een hele ontspannen wandeling gehad. Kan heel eerlijk… Lees meer “Blij!”

Helena Huizinga

Ik vond het een gezellige en leerzame wandeling. Ik vond het heel spannend maar Saskia en Laura hebben me hun vertrouwen gegeven. Storm heeft het super gedaan in de roedel. Zeker een aanrader voor mens en hond.

Tina Kortlever

Vandaag met mijn hond Vita, die buiten helemaal gefocused is op jagen (vooral vogels) meegedaan aan de roedelwandeling. Juist omdat zij niet los kan en omdat ik wilde weten hoe dat samen ging met andere honden die wel los lopen. Na eerst samen lekker in de afgeschermde ruimte gespeeld te hebben en met elkaar kennis… Lees meer “Een blije ervaring”

Eleonora van Hogezand

Wat houdt het wandelen in de roedel in?

Wandelen in de roedel doe je niet zomaar even, althans niet als je een positieve ervaring wilt hebben wat voor herhaling vatbaar is. De activiteit is met name gericht op het samen leren. Leren van elkaar, leren van de roedel en leren van je eigen hond.

Een roedel, al bestaat deze elke keer uit dezelfde honden, is op elk moment anders. De dans die de honden onder elkaar laten zien wordt altijd beïnvloed door verschillende factoren. Leeftijd, gezondheid, gemoedstoestand en bijvoorbeeld de situatie thuis zorgen allemaal voor een bepaalde reactie bij de honden. Elk moment is anders, zo ook in een roedel.

 

Hoe ziet de wandeling eruit?

De roedel bestaat uit maximaal vijftien honden en minimaal vijf honden met één eigenaar. Onze ervaring leert dat dit een mooi aantal is om goed overzicht te houden en de keus tussen speelmaatjes is groot genoeg om altijd een klik te kunnen vinden. In deze groep wandelt één hondencoach mee.

Om 9:30 uur worden jullie verwacht. De wandeling wordt omstreeks 11:30 uur afgerond. Wandelingen vinden uitsluitend tweemaal in de maand plaats op dinsdag of donderdag van de week. In de maanden juli en augustus plus schoolvakanties wordt er niet gewandeld in verband met de drukte binnen Faunatuurlijk.

Bij de start van de wandeling geven we de honden de mogelijkheid om eerst samen op ons omheinde speelveld los kennis te maken met elkaar. Na een autorit en de opwinding die daar bij hoort is het fijn om de eerste energie even kwijt te kunnen. Opgebouwde energie kan voor conflicten zorgen.

Deze kennismaking is alleen voor de honden. De hondencoach zal deze introductie verzorgen zodat de eigenaren even de tijd hebben om kennis met elkaar te maken.

Na de kennismaking lijnen we de honden aan en gaan op pad! Vanaf het terrein van Fauantuurlijk is het heerlijk wandelen. Met vijf minuten lopen ben je in het bos. De wandeling brengt je van het bos naar de landerijen, met beekjes, bomen, struiken, verhade paden en lekker groen gras. Goed schoeisel is aan te raden! Tijdens de wandeling kunnen de honden los lopen als de coach dit aangeeft. Gedurende de wandeling krijg je van de hondencoach informatie hoe de roedel samenwerkt, wat opvalt, hoe je deze kunt besturen en wanneer je wel of juist niét in moet grijpen. Je krijgt tools om mee te werken en je ontwikkelt een sterke vertrouwensband met je hond.

Na een wandeling van rond de zestig minuten ben je weer terug bij Faunatuurlijk waar een warme kop koffie of thee staat te wachten. Voor de honden is er een biologische maaltijd te krijgen en natuurlijk de nodige verfrissing. De speelvelden zijn gewoon open zodat ze zelf nog kunnen kiezen wat te doen om weer tot rust te komen. Je zal zien dat de honden dit prima voor zichzelf kunnen bepalen. Tijdens de koffie heb je de mogelijkheid nog wat laatste vragen te stellen of je ervaring te delen.

Hoe leuk is dat?

Het leuke aan een wandeling als deze is dat je op een vertrouwde manier niet zelf het wiel uit hoeft te vinden. Je leert ontzettend veel wat je veel voordeel brengt als je zelf eens op pad gaat met je hond. Je zal zien dat het niet alleen super leuk is voor je hond, maar zeker net zo leuk voor jezelf! Nieuwe contacten maken, je zelfvertrouwen vergroten én die van je hond, antwoorden op je vragen en uiteindelijk voldaan weer lekker naar huis toe.

Wil jij ook meewandelen met onze coach?

Reserveer dan hier gelijk een wandeling op de datum die jou het beste past. Mochten wij onverhoopt zien dat de samenstelling van de roedel dusdanig is dat het fijner is voor jouw hond in een andere groep mee te lopen, dan nemen we contact met je op voor een andere datum. Kosten per wandeling met één hond, inclusief koffie/thee, een biologische maaltijd voor je hond en alle antwoorden op je vragen zijn € 35,-. Wil je met meer honden komen wandelen? Geen probleem, je ontvangt dan korting. Wil je je hond schoon en droog mee naar huis? Voor een kleine bijdrage van € 3,- kun je gebruik maken van één van onze professionele waterblazers. De bijdrage kan in de fooienpot gestopt worden zodat we er weer wat lekkers voor bij de koffie van kunnen kopen 😉

LET OP: Wandelingen vinden alleen plaats op DINSDAG of DONDERDAG van 9:30 uur tot 11:30 uur mits er ten minste vijf honden zijn die zich aanmelden. Powerbreeds boven de leeftijd van 1 jaar kunnen zich niet aanmelden. In de maanden juli en augustus plus de schoolvakanties worden er geen wandelingen georganiseerd. Het is op deze momenten binnen Faunatuurlijk te druk met gasten.

Agenda

Op deze dinsdagen en donderdagen organiseren we dit jaar een Wandelen in de Roedel. Klik op de afbeelding hierboven om de Agenda groter te maken.
Heb je vragen, leuke ideeën of wil je wat kwijt?

Laat het ons weten via de mail.

We reageren snel terug info@faunatuurlijk.nl

Wil je graag op de hoogte gehouden worden?

Met nieuws, weetjes, acties en leuke info?

Schijf je nu in voor de Faunatuurlijk nieuwsbrief.

Faunatuurlijk Vakantiepark voor Honden
4.9
Based on 89 reviews
aangedreven door Facebook
Average Rating: 4.9 stars (based on 88 ratings)
error: Op deze content rust copyright!

Een haarscherpe portretfoto van je hond?

Super strak op CANVAS of shiny op ACRYLGLAS? Liever retro in een mooie FOTOLIJST?

Bestel nu een HR foto van je hond bij de eerst volgende reservering.